"Miksi Lipizzojen parhaat taidot ovat muuttuneet?"

Olen tuohon jo viisi kertaa vastannut, joten laitan tänne ihan huvikseni tämän miun teorian. Aukkoja siinä on, mutta nojaa. Saanpahan sen pois päästäni toivottavasti.

Jos sinulla on omat teoriasi, niin kerro siitä vapaasti kommenteissa!

Ylläpidolta tässä vaiheessa ei ole kuulunut mitään muuta kuin Robotti -vastaus (Kiittävät tarkavaisuudesta, lähettävät etiepäin ja diipa daapa).


Ensimmäisessä on, niin kuin näette, Uranoksen ja Gaian jälkeläinen. Toisessa on sitten useamman sukupolven jälkeläinen.

Useamman sukupolven jälkeläisen emän puolella, 17. sukupolvea aikaisemmin oltiin vielä samoilla linjoilla U&G varsan taitojakauman kanssa. Kyseinen tamma on syntynyt 1.1.-15. Mitä on siis tapahtunut 8. päivässä?

Ja ennen kuin jatkan, syy ei ole kyseisen tiimin aiheuttama vaan KOKO PELIYHTEISÖN (tai no ei välttämättä koko yhteisö). Joten antakaa noille hevosille omenoita eikä syytöksiä, jookosta kookosta? Noista nyt vaan sattui näkemään parhaiten muutokset.

Mutta tosiaan. Mitä on tapahtunut 8. päivässä?

Lipizzojen määrä on kasvanut, se on nytten selvä.

Ja koska niitten määrä on kasvanut niitä blupataan enemmän. Ja nopeasti. Miettimättä miten blupattavat taidot vaikuttaa tai eivät vaikuta rotuun. Pitää vain saada kärkeä kiinni ja kaulaa takana tuleviin.

Hevonen, jossa on kahta eri rotua, ei voi jalostaa puhtaaksi. Ei edes kovalla työllä, saati usealla sukupolvella. Kyseisen hevosen jälkeläiset tulevat aina olemaan "sekarotuisia".

Paitsi, ettei Howrsessa ole rotua "Sekarotuinen".

Ja koska ei ole rotua "Sekarotuinen", hevonen, jossa on useampaa rotua, merkitään joko roduksi, mikä kyseisen hevosen isä on tai roduksi mitä kyseisessä hevosessa on eniten.

Löysin myynneistä 11 sekarotuista, niistä viidessä oli rotua, jonka kahteen parhaaseen taitoon kuului nopeus. Neljällä kyseinen rotu oli Arabianhevonen, jonka paras taito on nopeus. Vain kolmen taitoja oli tasapainotettu takaisin alkuperäiseen painotukseen Akhaltekinhevosilla (=kestävyyttä nopeutta paremmaksi).

Toinen viiden satsi sisälsivät sitten rotua, jonka kolmesta parhaasta taidosta huonoin oli nopeus. Näillä kaikilla nopeus oli parempi kuin kestävyys. Eikä näillä ollut sitten rotua jonka parhaisiin taitoihin kuuluisi kestävyys.

Lipizzan sivulla oleva taitojakauma 9.1.-15
Yhdessä oli ainoastaan Akhaltekinhevosta.

Mihin pyrin näillä sekarotuisilla?

Howrse ei välttämättä ole niin yksinkertainen kuin päälle päin vaikuttaa.

Jalostus/Evoluutio/Kehitys. Millä sitä kukakin tykkää kutsua.

En muista mistä luin/kuka kertoi, että Howrsessakin on mahdollisuus jalostaa rotuja, kuten oikeassa elämässä.

Koska sekarotuisetkin lasketaan rotuun mukaan, ne vaikuttaisivat jalostukseen/kehitykseen samalla tavalla kuin puhtaat.

Jaa tästä etiäpäin ei hajuakaan. :3

Kai kaikista Lipizzan edustajista otetaan jonkin näköinen "keskiarvo" genetiikoista ja tämä "keskiarvo" sitten näkyisi Lipizzan sivulla. Ja varsojen genetiikat sitten jakautuisivat tuon "keskiarvon" mukaan.

Toi kuulosti ihan hölmöltä. Tää koko teoria kuulostaa hölmöltä alaskirjotettuna. x)

Tämän teorian saisi vahvistettua vain ylläpito, tai jos kaikki unohtaisivat kokonaan 100% blupin ja alkaisivat kouluttamaan kestävyyttä nopeuden sijaan.

 Tai sitten yksinkertaisesti ylläpito päätti vaihtaa taitojen painotusta samaksi kuin ranskanserverillä on?

Nojaa. Enhän minä ole kuin idiootti-wanna-be-nettijulkimo-blondi. On muuten ehkä yksi luovimmista haikkumanimistä millä kukaan on miuta ikinä koskaan haukkunut. Joten voi jättää tämän kokonaan huomiotta, jos siltä tuntuu.

Mutta onko jollakulla omaa teoriaa?

Saati mitä mieltä olet tästä Lipizzan taitojen muutoksesta?

Korjaan/täydennän jos joskus saisin vastauksen ylläpidolta.

Kommentit

  1. En kyllä uskalla sanoa tähän mitään! Itse en ole jalostanut Lipizzoja vähään aikaan joten mulla on vielä alkuperä taidot omaava linja. Ja aijon pitää linjan jossa pysyy kys.taidot. olipa hyvä aamun avaus tulla lukemaan tämä ''uutinen''
    Nyt täytyy olla tarkkana että pysyy taitolinja pystyssä(jos se on mahdollista pitää)
    -sarahw

    VastaaPoista
  2. Minusta tuo jalostusjuttusi kuulosti täysiin järkevältä vaihtoehdolta!:)

    VastaaPoista
  3. Tähän on saatu vastaus toisilta servuilta ja on käynyt niin, että tuo lipizzojen taitojen muutos on todellakin ohjelmointivirhe. Haute Ecole ei ollut ainoa tiimi jossa taidot lähtivät heti kääntymään eri suuntaan. Aloitimme useasti alusta ja yritimme pitkään kehittää kestävyyttä paremmaksi valikoimalla jalostukseen hevoset, joilla kestävyys oli parempi taito kuin nopeus. Siitä huolimatta kehittyminen lähti väärään suuntaa. Ja en nyt ymmärrä pointtia tuosta sekarotuisuudesta. Meillä kaikki hevoset ovat puhdasrotuisia =)

    t. Nina-/Haute École

    VastaaPoista
  4. Haha, viiveellä tajusin tuon sekarotuisuus-jutun. Unohda viimeiset lauseet edellisestä viestistä =D
    Nina-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
- Älä pyydä tai tarjoa mustan pörssin kohteita, passeja tai sivustokäyntejä
- Älä mainosta myyntejäsi tai hevosten astutuksia
- Ei kunnianloukkauksia, syytöksiä, kantelua tai häirintää
- Ei provokaatiota, irvailua tai aggressiivista käytöstä
- Ei loukkauksia tai töykeitä sanoja

'Ei Howrseen liittyviä viestejä' (esim. blogin pitäjän hevosten ruinaamista, esineiden ruinaamista tai käskyjä toimintatapojen muutoksista). Ne kuuluvat Howrsen yksityisviesteihin (jos et uskalla sitä kautta, jätä kokonaan sanomatta).

Kysyä saa jos ei ymmärrä. :)

Kommentti tulee näkyviin kunhan sen Julkaisen. Kannattaa huomioida ettei Google enää lähetä sähköpostiviestiä uusista kommenteista, joten saan ne tietooni vasta kun menen katsomaan blogini kommentti -sivua. :/