Uusi pelitila


TESTAUS ALKANUT 31.8.! Viimeisin päivitys 2.9.

Lisätty peliin 19.9.-23

Ylläpito pudotellut viikkojen ajan Discor-serverin ilmoituksiin piiloviestejä uudesta pelimoodista (New mode, Coming soon, More info on, Wednesday), josta lupasivat infoa keskiviikkona 23.8. Silloin ylläpito lähetti alla olevan Yksityisviestin:
"Hei!

Parin viime viikon aikana olemme piilottaneet vihjeitä ilmoituksiimme. Jotkut teistä ovat ehkä huomanneetkin ne ja ihmetelleet, mitä Howrsessa tapahtuu.

Odotus on (melkein) ohi.

Hyvät pelaajat, kutsumme teidät kaikki mukaan poikkeukselliseen testisessioon, joka alkaa esituotantopalvelimillamme 28. elokuuta. Kuten jotkut teistä ovat ehkä arvanneet, olemme kehittäneet uuden pelitilan, ja meistä olisi mukava kuulla palautettanne, jotta voisimme säätää pelitilan mahdollisimman lähelle pelitapojanne!

Tämä on ensimmäinen kerta moneen vuoteen, kun avaamme testipalvelimemme näin suurelle pelaajajoukolle, eikä näin monen uuden pelaajan saapumista ole helppo ennakoida. Tästä johtuen saatamme joutua rajoittamaan pääsyä testeihin, mikäli palvelimet muuttuvat liian epävakaiksi, estäen uuden pelitilan sujuvan testaamisen.

Optimoimme pelikokemuksen tämän poikkeuksellisen testivaiheen aikana jakamalla kaikkien peliversioiden pelaajat neljään eri ryhmään ja antamalla näille ryhmille pääsyn palvelimiin eri aikoina. Saat jokaisesta uudesta testisessiosta uuden yksityisviestin, jossa kerrotaan, miten pääset esituotantopalvelimiin.

Koko tiimi on ahkeroinut kovasti tämän uuden pelitilan parissa, ja odotamme innolla sen julkaisemista!

Kiitos jo etukäteen testiin osallistumisesta!
Howrse-tiimi"

Testiserverin kanssa ylläpito sitten onnistui vuotamaan infot, jotka olisi ihan hyvin voinut tuolloin keskiviikkona julkaissa:
"Uusi pelitila: Olympuksen nousu

Olemme miettineet jo jonkin aikaa, kuinka voimme parantaa pelikokemustasi ja tehdä Erikoishevosistasi entistä arvokkaampia. Siksi olemme erittäin innoissamme voidessamme ilmoittaa uudesta pelitilasta Howrsessa: Olympuksen nousu! Pelaa ainutlaatuisella korttipakalla, suorita heesteita ja saavuta Olympus voittaaksesi erikoishevosten sirpaleita!

Olympuksen nousu on rogue-like pelitila, jossa käytät erikoishevosiasi ihan uudella tavalla. Käytät niitä kortteina, jotka auttavat sinua suorittamaan haasteita, ylittämään kynnysarvoja ja kohtaamaan pomon Olympuksen huipulla!

Voit aloittaa Olympuksen nousun kahdella tavalla: voit käyttää omia hevoskasvatustilallasi olevia erikoishevosia tai käyttää satunnaisia pelin valitsemia hevosia.
  • Obolien avulla voit pelata satunnaisilla ylimaallisilla.
  • Drakmatit sallivat sinun pelata omistamillasi erikoishevosilla.
Muista että jokainen Nousu on ainutlaatuinen: jos häviät haasteen nousun aikana, menetätä kaiken edistymisesi. Pidät vain keräämäsi sirpaleet, vaikka et pääsis huipulle asti.

Mitä olisi Olympuksen nousu ilman jumalia? Juhlistamme tätä julkaisua uudella sarjalla: Kreikkalaiset jumalat ja sankarit! Voitat kolme Kreikkalaista sankaria aloitusoppaan lopussa: Odysseus, Akhilleus ja Atalanta. Lähde mukaan! Voit oppia lisää Olympuksen noususta Hevoskasvattajan oppaasta.

Odotamme tämän pelitilan kehittyvän tulevina kuukausina ja palautteesi on erittäin tärkeää. Joten älä epäröi keroa meille  niin paljon kuin voit tästä uudesta pelitilasta ja jaa kommentisi foorumeilla tai meidän sosiaalisissa medioissa."

Tällä hetkellä tiedossa olevat hevoset:

Näillä ei olisi etuja, vaan ainoastaan erittäin korkeat taidot. Kansainvälisellä yli 30 000 taitopistettäpistettä.

Sanotaan että tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja varmasti menee kokeiluun, kunhan ei ole mahdollisuutta menettää omia erikoishevosia. Se oiskin jotain.

Päivitetty: 2.9.

Aloitusnäkymä:

Mittarista näet missä olet menossa jos sinulla on keskeneräinen Nousu, sekä näet Tasojen suorittamisesta saatavat sirpaleet (klikkaamalla kertoo mihin alalaidan erikoishevoseen saat ne). Välihuone sirpaleita ei tästä näkymästä näe.

Alalaidassa on erikoishevoset, joihin sillä hetkellä on mahdollista saada sirpaleita Nousuja suorittamalla. Testauksessa nämä vaihtuivat itselläni päivittäin Athena pois lukien.

Valitsemalla Drakmatin pääset myös valitsemaan Suosikki-kortit, joilla sitten Drakmateilla pelatessa aloittaa pelin. Nämä ovat omistamiasi erikoishevosia.

Oboleilla saat 3 sattumanvaraista korttia pelin erikoishevosista. Muuten taitaa olla kaikki saatavilla, paitsi Quindecim. Ainakaan en törmännyt muuhun puuttuvaan.

Päivittäin saat yhden Obolin kirjautumalla sisään ja jokaisesta 5 Noususta, onnistunut tai ei, saat yhden Drakmatin ilmaiseksi. Ilman näitä poletteja et voi aloittaa Nousua.

Testauksessa sait ostaa kumpiakin 1 passin hinnalla, mutta se ei tule olemaan pysyvä hinta. Oboleita ja Drakmatteja pystyy olemaan kumpaakin maksimissaan 10 kappaletta varastossa.

Ideana on suorittaa huoneissa olevia haasteita ja näin edetä Olympusta ylöspäin ja päihittää viimeisessä huoneessa oleva pomo. Nousu koostuu kolmesta tasosta sekä pomosta. Jokaisella tasolla sinun pitää päihittää 7 huonetta. Näissä on sitten kolme eri haastavuutta:
Helppo (vihreä): vaatii yhtä satunnaista kykyä
Keskitaso (oranssi): vaatii kahta satunnaista kykyä
Vaikea (punainen): vaatii kolme satunnaista kykyä

Nämä myös vaikeutuvat tasojen myötä. Vaativat siis enemmän kykypisteitä.

Tasoilla on vaihtoehtoisia reittejä, joten saat valita, menetkö helpompaa reittiä vaiko haastavampia. Testauksessa ei kyllä nämä tasot mitenkään vaihtuneet Nousujen välillä, mutta muutokset aina mahdollisia.
Taso1
Taso 2
Taso 3

Mitä haastavampi huone sitä paremmat palkinnot huoneen suorittamisesta saisi.


Kykyjä löytyy sitten neljää erilaista: johtajuus, ketteryys, älykkyys, vahvuus. 

Jokaiselle erikoishevoselle on luotu oma korttinsa ja niihin merkitty sitten määriä mitä ne omaavat. Huoneet sitten vaativat myöskin näitä kykyjä. Sinun on siis maksimissaan kolmella kortilla vastattava huoneen vaatimia kykyjä mahdollisimman lähelle edetäksesi pelissä etiäpäin. Joka kerta kun käytät korttia se käyttää yhden energian, mitkä kerrotaan kortin yläpuolella. Kun energian määrä putoaa nollaan et voi enää korttia käyttää ja sinun pitää sitä ladata.

Jokaisella kortilla on kykyjen lisäksi myös voimataso, joka ilmaistaan tähdillä. Korteilla on joko 2, 3, 4 tai 5 tähteä. Nämä tähdet myös kuvaavat kortin tasoa. Nousun alussa jokainen kortti alkaa tasolta 1 ja tähtien määrä kertoo mikä on mahdollinen maksimi kyseiselle kortille. Kortin tasoa nostamalla nostat myös kortin kykyjä yhdellä.

Kun saat huoneen onnistuneesti suoritettua saat palkinnon.

Saat valita kolmesta vaihtoehdosta. Kyseessä voi olla jonkun kyvyn bonus, uusi korttia käteesi, energian latausta tai kortin tason nosto. Drakmateilla pelatessa saatavat kortit ovat omistamiasi erikoishevosia. Eli jos omistat vain esim. 4 erikoishevosta pääset pelaamaan vain 4 kortilla (näin ainakin testauksessa).

Bonuksia voi käyttää korttien ohessa tai yksinkin huoneiden haasteiden suorittamiseen. Nämä ovat kertakäyttöisiä. Kortteja voi olla kädessä maksimissaan 6 kappaletta, mutta pystyt niitä sitten vaihtamaan, jos käsi täynnä.

Energiaa ja tasojen nostoa löytyy yhden tai useamman kortin mahdollisuuksina. Lisäksi ne voivat nostaa esim. tasoja useamman kerrallaan tai antaa useamman energian takaisin.

Sinun ei tarvitse edetäksesi saada 100% todennäköisyyttä huoneen haasteeseen, vaan voit kokeilla luottaa tuuriisi. Tietenkin jos häviät joudut aloittamaan alusta ja näin käyttämään uuden poletin, mutta saat pitää siihen mennessä keräämäsi sirpaleet.

Myöskin jos onnistut päihittämään pomon kätesi nollataan ja aloitat täysin alusta. Kun olet onnistunut keräämään tarpeeksi sirpaleita pomoa varten se liittyy hevoskasvatustilallesi. Voit kuitenkin voittaa jokaisen pomon vain kerran.

Kun olet saanut pomon, saat sirpaleita muihin erikoishevosiin, kunnes pomo vaihtuu. Pomot vaihtuvat määräajoin.

Päivitys: 31.8.

Testaus alkanut! Yksityisviestissä löytyy ohjeet kuinka itse pääset tätä testaamaan halutessasi. Mutta tässä kuitenkin minun livetykseni:

Teen ihan videonkin jos aikatauluni antavat myöten.

Päivitys: 29.8.

Tämä ei suoranaisesti kuulu tähän uuteen pelitilaan, mutta tuli ilmi sitä testatessa. Kyseessä toinen uusi ylimaallisten sarja:
Mausteet

Teemana olisi mausteet ja ensimmäisenä olisi Kaneli:
https://www.preprod.howrse.com/media/equideo/image/chevaux/special/300/adulte/cinnamon.png

Koska ei kuulu testaukseen niin infoja ei ole tiedossa kuvien lisäksi muuta.

Kommentit