Uusia ylppäreitä

Tänään klo 3:50 (jolloin olin viellä hereillä :P) kv:llä lisättiin kuvat kahdesta ylimaalisesta. Näiden nimet on luultavasti Hrímfaxi ja Skinfaxi. Hrímfaxin saa luultavasti korteista tai palapelistä. Skinfaxista ei ole viellä tietoa. Skinfaxinkin saa myös korteista. Hrímfaxin saa kuuleman mukaan palapeli korteista ja Skinfaxin kokoelman Timantti -kortista (niin kuin villit aikoinaan). Kumpainenkin kuuluu jälleen Skandinaaviseen mytologiaan. ;)

Huhujen mukaan kortit alkaisivat elokuun puolessa välissä.
Hrímfaxi (Kuura/jää harja)
Skinfaxi (Kiiltävä harja)
Näillä kavereilla ei ole myöskään suomen kielistä Wikipedia sivua, että käännöstä taas luvassa. (Englannin kielinen Wikipedia sivu)

Skinfaxi ja Hrímfaxi ovat Dagr:n (päivä) ja Nótt:n (yö) hevosia. Skinfaxi veti Dagr:n vaunuja pitkin taivasta joka päivä ja sen harja valaisi taivaan ja maan.

Yleinen ongelma Skandinaavisessa mytologiassa on sen vähyys kirjoitetuista ja luetettavista lähteistä. Skandinavia on alue, jossa on tapahtunut paljon geologisia muutoksia jotka ovat johtaneet moniin muutoksiin yhteiskuntarakenteissa (settlement structure). Trundholmin artefakti on yksi vahvimmista todiste Skinfaxin mytologiasta.

Trundholmin aurinko sotavaunut (kuva: Wkipedia)
Skinfaxin myytin uskotaan olevan peräisin Pohjoismaiden pronssikauden uskonnosta, josta on vahvoja todisteita joihin liittyy hevonen vetämässä aurinkoa taivaan halki. Trundholmin aurinko sotavaunuja vetää yksi hevonen ja sitten joku toinen hevonen vetäisi sen toiseen suuntaan. Tähän asiaan liittyvät Arvak ja Alsvid, Sólin vaunujen hevoset, kaksi hevosta vetämässä samoja vaunuja.


Käännöksen loppu.

-----------

Ylimaalliseen Gypse on kuulemani mukaan tulossa muutoksia.

Eli Gypse liittyy Jalokivi ylimaalisiin. Miksikö? Sitä en tiedä mutta sen tiedän, että Gypse on suomeksi Kipsi.

Myös hiekka, jota Gypsen rakentamisessa sai muuttuu hyödyllisemmäksi eli timanteiksi. Ja tietenkin noilla timanteilla sitten pystyy parantamaan hänen taitojaan.

Hän saa myös huhujen mukaan uuden kuvan, mutta sitä ei ole vielä julkaistu.

Tässä vielä kyseinen teksti ranskaksi:

Kommentit

  1. Yks jo suomen servulla julkas kuvan noista ylimaallista ja oottelinki että millon ne ilmestyy tänne: D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos rehellisiä ollaan niin itseäni ei viime aikoina ole tippaakaan kiinnostanut tän paikan päivittely (liikaa säätöä Piñatojen kanssa). :/

      Eli jonkun aikaa voi joutua postausta odottelemaan.

      Poista
  2. Tajusin vasta nyt että nuo näyttää ihan samanlaisilta :D
    (jos väriä ja sellaisia pikku juttuja ei sis. katsota)
    Niin ja tuo toinen Lupinian linkittämä on myös ihanan näköin ♥

    - omena123

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoinnin säännöt:
- Älä pyydä tai tarjoa mustan pörssin kohteita, passeja tai sivustokäyntejä
- Älä mainosta myyntejäsi tai hevosten astutuksia
- Ei kunnianloukkauksia, syytöksiä, kantelua tai häirintää
- Ei provokaatiota, irvailua tai aggressiivista käytöstä
- Ei loukkauksia tai töykeitä sanoja

'Ei Howrseen liittyviä viestejä' (esim. blogin pitäjän hevosten ruinaamista, esineiden ruinaamista tai käskyjä toimintatapojen muutoksista). Ne kuuluvat Howrsen yksityisviesteihin (jos et uskalla sitä kautta, jätä kokonaan sanomatta).

Kysyä saa jos ei ymmärrä. :)

Kommentti tulee näkyviin kunhan sen Julkaisen. Kannattaa huomioida ettei Google enää lähetä sähköpostiviestiä uusista kommenteista, joten saan ne tietooni vasta kun menen katsomaan blogini kommentti -sivua. :/